Waarom droogknippen?

Kapper Tom van Dorsselaer van Headlines knipt je haren als ze droog zijn. “Ik zou mezelf omschrijven als iemand die boetseert: ik voel me soms meer kunstenaar dan kapper. Daarom moet ik millimeter per millimeter vormgeven aan de haarmassa en droog knippen. Alleen zo zie je meteen het resultaat.” “Nat haar is elastisch en wordt uit de natuurlijke vorm getrokken door het gewicht van het water en het opzwellen van de haren. Als je dan de haren knipt, trek je ze uit hun natuurlijke vorm.

Als je droog knipt, respecteer je de natuurlijke val van de haren, plus: je ziet de natuurlijke volumes, de krullen, de slag die erin zit. Nat haar gaat plat tegen het hoofd liggen, en dat zie je eigenlijk niet waar je mee bezig bent. Daarom kan je nat haar alleen maar met een bepaalde techniek knippen, terwijl je met droog haar op het gevoel kan werken.” De hoofdmassage na het knippen gebeurt in een aparte ruimte, buiten de knipsfeer, en duurt tien minuten. Hij begint in de nekpartij en eindigt op het voorhoofd, op de meridiaan waarop lager ook de zonnevlecht ligt.

Tom leerde masseren in Gent, in het pilootcentrum van Phytobiodermie, een producent van biologische huidverzorgingsproducten die ook een speciaal gamma voor de haren heeft. Hij gebruikt de producten op drie manieren: volgens de seizoenen, de toestand van het haar en de hoofdhuid, en op het bioritme van de klant dat hij bepaalt aan de hand van diens geboortedatum. Voor kleuringen en afwerking wordt gebruik gemaakt van het Aveda gamma.

Geef een reactie